Εχω ξαναπαρουσιάσει μια παρόμοια συνταγή, το κλαφουτί με κεράσια. Πάνω στην ίδια λογική είναι και το κέηκ με ροδάκινα.
Υλικά
- 4 ροδάκινα ώριμα
- 4 αυγά
- 125 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ή φυστίκια σπασμένα [προαιρετικά, για γαρνίρισμα]
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (θερμοστάτης 6)
- Βουτυρώστε καλά μια φόρμα -Κόψτε τα ροδάκινα, με την φλούδα και τοποθετήστε τα στην φόρμα
- Σε μπολ χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι -Προσθέστε το αλεύρι και τέλος το γάλα
- Περιχύστε το μείγμα στη φόρμα, ρίξτε αμύγδαλα ή φυστίκια από πάνω, αν θέλετε, και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά
Αν το κλαφουτί σας δεν βγει τέλειο και τα ροδάκινα έχουν «βυθιστεί» κάπως ή έχουν λιώσει, δεν πειράζει καθόλου:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο