Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Κίνας -Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο - iefimerida.gr

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Κίνας -Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας, «η οποία» όπως τονίζεται, «εγκαινιάσθηκε επί ημερών Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Κίνας -Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο | iefimerida.gr 0

Επίσης, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Zou Xiaoli στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Κίνας -Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μητσοτάκης κινέζος πρέσβης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ