Ο κόσμος θα βαρεθεί να χαζεύει μπροστά σε ένα κουτί, το τηλέφωνο δεν έχει καμία αξία ως συσκευή, κανείς δεν θα θυμάται τους Beatles, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν πρόκειται ποτέ να έχουν εμπορική επιτυχία. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προβλέψεις που διαψεύστηκαν πανηγυρικάκαι περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Έρικ Τσάπλιν, κοινωνιολόγου του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με τίτλο «Οι χειρότερες προβλέψεις».
Όταν το 1876 ο μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ Ράδερφορντ Χέϊς, παραβρέθηκε σε επίδειξη του πειραματικού τηλεφώνου του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, αποφάνθηκε ότι η συσκευή αυτή δεν θα έχει καμία χρησιμότητα.
Το 1946 ο παραγωγός του Χόλιγουντ Ντάριλ Ζανούν είδε την μικρή τηλεόραση που κατασκεύασε ο Σκοτσέζος εφευρέτης Τζον Λόγκι Μπέιρτ και προέβλεψε ότι ο κόσμος γρήγορα θα βαρεθεί να χαζεύει μπροστά σε ένα κουτί από κόντρα πλακέ, κάθε βράδυ.
Όταν ο Φρανκ Σινάτρα πρωτοάκουσε τον άγνωστο τότε Έλβις Πρίσλεϊ είπε: «Η μουσική του είναι ελεεινή. Θα προκαλέσει τελείως αρνητικές αντιδράσεις στους νέους».
Το 1938, ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλεϊν, δήλωσε επιστρέφοντας από το Μόναχο, όπου στις 29-30 Σεπτεμβρίου είχε συνάψει σύμφωνο ειρήνης με τον Χίτλερ, ότι οι Βρετανοί μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι γιατί ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα κάνουν κανένα πόλεμο.
Ο Ντικ Ρόου, μουσικός παραγωγός της δισκογραφικής εταιρείας Decca Records, όταν πρωτοάκουσε τους Beatles δήλωσε ότι η παρέα του Λένον και του Μακάρντεϊ δεν έχουν κανένα μέλλον στο μουσικό στερέωμα.
Ο Κένεθ Όλσεν, προέδρος της Digital Equipment Corporation, προέβλεψε ότι οι προσωπικοί υπολογιστές (PC) δεν πρόκειται ποτέ να έχουν εμπορική επιτυχία.
Τέλος, ο Άλμπερτ Αινστάιν είχε εκτιμήσει ότι η αξιοποίηση της ενέργειας του ατόμου για ειρηνικούς και πολεμικούς σκοπούς δεν είναι εφικτή.