Για το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και τη σχέση της με την διευθύντρια του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
«Είναι ένα γραφείο πρωθυπουργού, είναι σαν να είναι το Μαξίμου. Θεωρώ ότι βοηθάει. Υπάρχει η κα Νοτοπούλου. Δεν έγινε για να ελέγξει το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Είναι το αυτί και το μάτι του πρωθυπουργού. Δεν με απαξίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού. Σίγουρα στην αρχή ήθελα να δω και εγώ πως θα λειτουργήσει και το αντιμετωπίσαμε με προβληματισμό, όμως δεν αίρονται οι αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ».
Ερωτηθείσα για την σχέση της με τη κα Νοτοπούλου, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης σημείωσε πως δεν υπάρχει συγκρουσιακή σχέση μεταξύ τους. «Είναι ένα τόσο μικρό κορίτσι που είμαι η μαμά της. Δεν προσπαθώ να την καπελώσω. Προσπαθεί να εκπροσωπήσει όσο γίνεται πιο επάξια το έργο που της ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Δεν είναι λίγο να εκπροσωπείς πρωθυπουργό».
Αναφερόμενη στα δύο και πλέον χρόνια της θητείας της η κα Τσαρουχά τόνισε την σημασία για ουσιαστική επικοινωνία της κυβέρνησης με την Βόρεια Ελλάδα. «Κλείσαμε αισίως 2,5 χρόνια. Είμαι τυχερή στο ότι έχω μείνει πολύ περισσότερο από άλλους πρώην συναδέλφους. Είναι θετικό. Έκανα προσιτό το υπουργείο. Βασικός στόχος του υπουργείου είναι να έχει ουσιαστική επικοινωνία της κυβέρνησης με τη Βόρεια Ελλάδα. Οι Μακεδόνες και οι Θράκες το θέλουν αυτό το υπουργείο».
Για το αν σκέφτεται να φύγει από το ΥΜΑΘ η ίδια σημείωσε ότι «είναι ένας προβληματισμός. Προφανώς θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος. Εμένα δεν θα με πείραζε να μείνω εδώ. Σίγουρα σαν πολιτικός 17 χρόνων θα ήθελα να δοκιμαστώ και σε άλλο υπουργείο. Θεωρώ ότι έχω αυτή την εμπειρία. Αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω και αλλού. Το υπουργείο Παιδείας θα με ενδιέφερε. Θεωρώ καμάρι ότι λέγομαι υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Με εκφράζει απόλυτα ο πατριωτικός και εθνικός χαρακτήρας που έχει αυτό το υπουργείο».
Για μία ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΥΜΑΘ η ίδια πρότεινε η διεύθυνση πολιτισμού να έχει περισσότερη σύνδεση με το υπουργείο Πολιτισμού ή να δημιουργηθεί μία διεύθυνση Τουρισμού – Πολιτισμού.
Η κα Τσαρουχά σημειώσε πως περίπου 80 άτομα στελεχώνουν το ΥΜΑΘ, ενώ αναφερόμενη στο Θερμαϊκό τόνισε πως «έχουμε μία υπηρεσία που για το Θερμαϊκό έχει ένα υπάλληλο. Τώρα έκανα μία μετάταξη υπαλλήλου, στην οποία ανέθεσε ανάμεσα σε άλλα τον Θερμαϊκό. Με τις προσπάθειές μας και την καλή πρόθεση κάποιων ο Θερμαϊκός καθαρίζεται επιφανειακά. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητες άλλων υπουργείων».
Πηγή: thestival.gr