Μάχη με τις φλόγες στην Πρέβεζα -Κάηκαν ένα εργοστάσιο και θερμοκήπια [βίντεο] - iefimerida.gr

Μάχη με τις φλόγες στην Πρέβεζα -Κάηκαν ένα εργοστάσιο και θερμοκήπια [βίντεο]

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 11:30 στη Νέα Σαμψούντα της Πρέβεζας πυροσβέστες και κάτοικοι για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ανεξέλεγκτο είναι δεύτερο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή της Πέτρας, στον Λούρο.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση λόγων των ισχυρών ανέμων υπάρχουν συνεχής αναζωπυρώσεις που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι για κατεύθυνση της πυρκαγιάς προς το Δάσος του Αγίου Βαρνάβα.

Εδώ και λίγη ώρα οι ρίψεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair έχουν σταματήσει, αναφέρουν τα τοπικά μέσα.

Παράλληλα, η φωτιά στη Νέα Σαμψούντα που ξεκίνησε από την εθνική οδό Πρέβεζας-Άρτας, σε μία ώρα αποτέφρωσε εργοστάσιο παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών, αρκετά θερμοκήπια και πάνω από 200 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε, Δημήτρης Παππάς, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχείρησή του μετρούσε 10 χρόνια λειτουργίας και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο μέτωπο της φωτιάς -που τώρα απειλεί επιχείριση εκτροφής και παραγωγής χελιών- της οποίας το καταστροφικό έργο ενισχύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα, με 20 άνδρες και ένα αεροπλάνο τύπου Πετζετέλ.

Ωστόσο, κάτοικοι και πυροσβέστες δημιούργησαν ζώνη αντιπυρική και κατάφεραν να την στρέψουν προς βαλτώδη έκταση.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ, pamepreveza

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυρκαγιά Πρέβεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ