Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Ζάκυνθο -Στις φλόγες και η Ηλεία - iefimerida.gr

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Ζάκυνθο -Στις φλόγες και η Ηλεία

Καλύτερη η εικόνα από τα μέτωπα σε Ζάκυνθο και Ηλεία /Φωτογραφία Αρχείου: Εurokinissi-Bιβή Κωνσταντινίδου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα καίγεται η Ζάκυνθος, ενώ οι φλόγες κατέστρεψαν και το δάσος στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλείας, σε μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κατάσταση και στα δύο μέτωπα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτιμάται ότι θα οριοθετηθούν σήμερα το πρωί με την ενίσχυση των δυνάμεων με τα εναέρια μέσα.

Οι αναζωπυρώσεις στις Μαριές Ζακύνθου είναι συνεχείς, αλλά αντιμετωπίζονται αμέσως και το χωριό δεν κινδυνεύει.

Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα.

Η φωτιά εκτιμάται ότι έκαψε στο πέρασμά της περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα πεύκων και ελαιοκαλλιέργειες, ενώ στάχτη έγιναν στάβλοι και αποθήκες.

Φωτιά, όμως, ξέσπασε χθες και στο Γεράκι Αμαλιάδος, όπου πέντε αεροσκάφη τύπου πετζετέλ επιχειρούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και πάλι τις ρίψεις νερού. Μία πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά πυρκαγιά Ζάκυνθος Ηλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ