Ανησυχούν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις στη Βρετανία -Επιθυμούν «διαφανές» Brexit - iefimerida.gr

Ανησυχούν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις στη Βρετανία -Επιθυμούν «διαφανές» Brexit

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιαπωνία επιθυμεί η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ να είναι διαφανής και προβλέψιμη ώστε οι ιαπωνικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν ομαλά τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τόκιο.

Όπως είπε η ίδια πηγή, η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, που όπως σημείωσε παραμένουν ρευστές, αλλά και θα υποστηρίξει την ιαπωνική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία.

Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν σε συνάντηση κυβερνητικής επιτροπής με αντικείμενο το Brexit και ενώ η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να επισκεφθεί την Ιαπωνία αργότερα μέσα στην εβδομάδα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε με τον οποίο θα έχει συνομιλίες πάνω στο θέμα αυτό, αλλά και σε θέματα εμπορίου και άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit επιχειρήσεις Ιαπωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ