Κάθε χρόνο, ο διάσημος διακοσμητής Ζακ Γκαρσία, ο οποίος έχει διακοσμήσει μερικά από τα ωραιότερα ξενοδοχεία στον πλανήτη, δέχεται κόσμο στον συγκλονιστικό του πύργο του 17ου αιώνα, στην Νορμανδία, για μια υπαίθρια παράσταση Οπερας.
Είναι η ευκαιρία για να δείξει στους φίλους του τον ωραιότερο ίσως πύργο της Γαλλίας, τον οποίο επί είκοσι χρόνια ανανεώνει και διακοσμεί: ο πύργος υψώνεται σε δύο επιβλητικά κτίρια, η σκάλα είναι μνημειώδης, τα σαλόνια είναι Λουδοβίκου 15ου. Ο κήπος, εκατό στρεμμάτων, έχει διακοσμηθεί πλήρως από τον εμπνευσμένο διακοσμητή και είναι γεμάτος παρτέρια γαλλικής τεχνοτροπίας, σκάλες πράσινου, συντριβάνια και αρχαία γλυπτά.
Φέτος το καλοκαίρι οι καλεσμένοι του Ζακ Γκαρσία ήρθαν να παρακολουθήσουν την Οπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ. Σκηνοθεσία Ζυλί Γκαγιέ, η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, πρώτο βιολί και διεύθυνση ορχήστρας η Αν Γκραβουάν, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς. Εδέσματα και σαμπάνια προσφέρθηκαν στους καλεσμένους πριν από την παράσταση.
Ανάμεσά τους και ένας Ελληνας: ο Γιάννης Πουσπουρίκας, ο οποίος είχε την μουσική διεύθυνση της παράστασης.
Φωτό από αριστερά: Kên Higelin (δεύτερος σκηνοθέτης), Yannis Pouspourikas (μουσική διεύθυνση), Ζυλί Γκαγιέ (σκηνοθεσία), Αν Γκραβουάν (πρώτο βιολί), Benjamin Patou (παραγωγός)και Tristan Duval (διευθυντής της Υπαίθριας Οπερας).
Ο τεράστιος πύργος του Ζακ Γκαρσία προκαλεί δέος και ο ίδιος ζει εκεί σαν βασιλιάς, ενώ υποδέχεται τους φίλους του σαν πρίγκηπας. Ενα βιβλίο που έγραψε πρόσφατα αφηγείται την απίστευτη περιπέτεια την αγοράς του πύργου, ο οποίος ονομάζεται Champ de Bataille, (οικοδομήθηκε από τον Alexandre de Créqui, μεταξύ 1653 και 1665). Ο Ζαν Γκαρσία τον αγόρασε ερείπιο πριν από είκοσι χρόνια.
Εδώ με την μητέρα του, στον πύργο:
Ο Γκαρσία είναι συλλέκτης και παγκόσμιας φήμης διακοσμητής. Εκείνος διακόσμησε το εσωτερικό των ξενοδοχείων Danieli στη Βενετία, NoMad στη Νέα Υόρκη, Mamounia στο Μαρακές, Royal Monceau στο Παρίσι, αλλά και την κατοικία του σουλτάτου του Μπρουνέι στην πλατεία Βαντόμ του Παρισιού. Εχει ιδιαίτερο γούστο για την πολυτέλεια, την χλιδή και την κομψότητα.
Του αρέσει να χρησιμοποιεί τόνους μάρμαρου και χαλκού, πολυτελή υφάσματα και μπαρόκ καθρέφτες. Οταν ο επισκέπτης μπαίνει στον πύργο Champ de Bataille ζει μια απώτατη αρχιτεκτονική εμπειρία, ένα υπερθέαμα διακοσμητικής μανίας, όπως σπάνια βλέπει αλλού.
Βάζα από πορφύρα, ξύλα Ιαπωνίας και κονσόλες εποχής Λουδοβίκου XIV, καθίσματα από πράσινο δέρμα, γιγάντιες και σπάνιες ταπισερί στους τοίχους, τίγρεις και κροκόδειλοι, εξωτικές πεταλούδες, ξύλινα κουφώματα του Verbeckt από το 1720, όπλα Μογγόλων και Τούρκων του 18ου αιώνα, ταπισερί του 17ου αιώνα, βιβλιοθήκη με βασιλικά αλμανάκ, αναμνηστικά της Μαρίας Αντουανέτας, τα οποία είχε προσφέρει ο Ναπολέων στην αυτοκράτειρα Μαρί Λουίζ.
Ο Ζακ Γκαρσία εργάζεται αυτή τη στιγμή για την ανακαίνιση 33 αιθουσών του Μουσείου Arts Décoratifs français του 17ου και 18ου αιώνα και ανακαινίζει τα ιδιαίτερα διαμερίσματα των βασιλέων Λουδοβίκου XIV και Λουδοβίκου XVI, στον πύργο των Βερσαλλιών.
Στα 75 του χρόνια, και μετά από 20 χρόνια προσπαθειών, ο πύργος του Champ de Bataille έχει ολοκληρωθεί. Ο διακοσμητής ξεκίνησε από το μηδέν, είναι αυτοδημιούργητος, δεν κληρονόμησε περιουσία και απέκτησε τον πύργο με την εργασία του. Εναν πύργο που θεωρείται από τις ωραιότερες ιδιωτικές κατοικίες της Γαλλίας.
Ετσι διακόσμησε τον πύργο του Σουλτάνου του Μπρουνέι στο Παρίσι. Με την αμοιβή του αγόρασε τον δικό του πύργο στην Νορμανδία: