«Η διατροφική τάση που με έκανε να χάσω κιλά χωρίς να κάνω δίαιτα» - iefimerida.gr

«Η διατροφική τάση που με έκανε να χάσω κιλά χωρίς να κάνω δίαιτα»

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συντάκτρια της Huffington Post εξομολογείται πως κατάφερε να ζει υγιεινά αφήνοντας πίσω της μια και καλή τη λέξη «δίαιτα».

Κοιτάζω το ρολόι του υπολογιστή (περίπου κάθε ένα τέταρτο). «Α ωραία, έχουν περάσει 3 ώρες από το τελευταίο μου γεύμα. Μπορώ να φάω», σκέφτομαι και βγάζω το τάπερ με την υπολογισμένη μερίδα φαγητού που -υποτίθεται ότι- και θα με ικανοποιήσει γευστικά και θα με χορτάσει (ποιον κοροϊδεύω;).

Προς το απόγευμα, εκεί που ξεκινάει η σοβαρή πείνα - ή οκ, για να είμαι πιο ακριβής, λιγούρα κι ενώ έχω ήδη προσπαθήσει να την καταπιέσω, τελικά σηκώνομαι «Πάω στο περίπτερο να πάρω τίποτα να μασουλήσουμε. Εσείς τι θέλετε;». Μιλάω σε β' πληθυντικό για να μοιράσω και τις τύψεις, αλλά και τη «βρωμιά» που πρόκειται να εισάγω στο γραφείο (μην κάνω μόνη μου το έγκλημα).

Μερικά λεπτά αργότερα, επιστρέφω, κάθομαι και ξαναξεκινάω το γράψιμο ενώ παράλληλα κάνω αδίστακτες «βουτιές» στο σακουλάκι με τα κράκερ, ακυρώνοντας την μεσημεριανή μου προσπάθεια για υγιεινή διατροφή και ενισχύοντας τις τύψεις μου. Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, η ζωή και η διατροφή μέχρι που διάβασα το άρθρο της Jennipher Walters από την Huffington Post το οποίο απομυθοποιεί πολλά «λάθη» στο φαγητό και απενεχοποιεί πολλές διατροφικές συνήθειες που, στη γενική διαιτητική αντίληψη, μπαίνουν στη λίστα με τα «Dont's».

Εν ολίγοις η Jennipher μπορεί να καταφέρει να κάνει αυτό που κανείς δεν κατάφερε μέχρι σήμερα. Να μιλήσει ανοιχτά για το φαγητό, τις λιγούρες και να αποκαλύψει ίσως τον πιο ρεαλιστικό και υγιή τρόπο να τρέφεται κανείς.

Διάβασε ποια είναι η διατροφή που της άλλαξε τη ζωή στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ