Η καινούργια BMW M5 έχει 600 άλογα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η καινούργια BMW M5 έχει 600 άλογα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα M5, η πιο σπορ και κορυφαία έκδοση της επίσης νέας σειράς 5, θα δώσει το παρόν στην έκθεση της Φρανκφούρτης σε περίπου 1 μήνα αλλά η BMW έδωσε ήδη στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία της.

Έτσι λοιπόν η σούπερ σπορ λιμουζίνα διαφοροποιείται και οπτικά -κυρίως μπροστά- από τις πιο απλές εκδόσεις της 5άρας, ενώ για πρώτη φορά είναι τετρακίνητη. Η μετάδοση M xDrve που έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτήν στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα και εμπλέκει τον εμπρός μόνο όταν υπάρχει ανάγκη. Συνολικά τα προγράμματα λειτουργίας της είναι 5, μεταξύ των οποίων και ένα για αποκλειστικά πίσω κίνηση.

Νέο είναι και το αυτόματο κιβώτιο, συμβατικό και όχι διπλού συμπλέκτη, των 8 σχέσεων, ενώ ο κινητήρας είναι ο ανανεωμένος bi-turbo V8 των 4.400 κυβικών, με 600 ίππους και 750 Nm ροπής. Ο οποίος, χάρη και στον περιορισμό του βάρος στα 1.930 κιλά -15 λιγότερα από την προηγούμενη γενιά χάρη και στην οροφή από ανθρακονήματα- εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 3,4 δεύτερα και μια τελική που αν δεν περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα φτάνει τα 305.

Η καινούργια BMW M5 θα κοστίζει στη Γερμανία από 117.900 ευρώ. Η λίστα των παραγγελιών της, για όσους ενδιαφέρονται, θα ανοίξει το Σεπτέμβριο με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται την ερχόμενη άνοιξη.

Η καινούργια BMW M5 έχει 600 άλογα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η καινούργια BMW M5 έχει 600 άλογα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η καινούργια BMW M5 έχει 600 άλογα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BMW M5
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ