Επωφεληθείτε από τα ζουμερά πεπόνια της εποχής για μπουκιές με προσούτο.
Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 12 φέτες λεπτοκομμένο προσούτο Πάρμας
- Ελάχιστο ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο
- Λίγη σαλάτα ρόκα
- Αλάτι και πιπέρι
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukies890_1.jpg?itok=yhhrh6Bd)
Εκτέλεση
- Κόψτε το πεπόνι στα δύο και αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξανακόψτε σε 12 κύβους
- Με καλό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα του πεπονιού
- Τοποθετήστε σε κάθε κύβο πεπονιού μια φετούλα προσούτο
- Βάλτε ενδιαμέσως λίγη ρόκα σαλάτα
- Ραντίστε παντού με ελάχιστο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο
- Ρίξτε πιπέρι και αλάτι, όσο επιθυμείτε
Υπάρχουν άπειρες ιδέες για την συνταγή. Υπέροχη είναι και η σαλάτα με πεπόνι, μοτσαρέλα και προσούτο που μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο.
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukies_sos.jpg?itok=Wdj_b6DT)
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukies3.jpg?itok=9WkJLZOG)
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 3](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukiesa.jpg?itok=BTT7cGjp)
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 4](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukiesa2.jpg?itok=fUaGPg6m)
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 5](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukiesa4.jpg?itok=pLLy9s-F)
![Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ | iefimerida.gr 6](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/boukies_souvlaki.jpg?itok=_iVlgTUx)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο