Επωφεληθείτε από τα ζουμερά πεπόνια της εποχής για μπουκιές με προσούτο.
Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 12 φέτες λεπτοκομμένο προσούτο Πάρμας
- Ελάχιστο ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο
- Λίγη σαλάτα ρόκα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το πεπόνι στα δύο και αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξανακόψτε σε 12 κύβους
- Με καλό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα του πεπονιού
- Τοποθετήστε σε κάθε κύβο πεπονιού μια φετούλα προσούτο
- Βάλτε ενδιαμέσως λίγη ρόκα σαλάτα
- Ραντίστε παντού με ελάχιστο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο
- Ρίξτε πιπέρι και αλάτι, όσο επιθυμείτε
Υπάρχουν άπειρες ιδέες για την συνταγή. Υπέροχη είναι και η σαλάτα με πεπόνι, μοτσαρέλα και προσούτο που μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο