Ντράγκι: Πετυχημένη η αντισυμβατική νομισματική πολιτική- Να ετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις - iefimerida.gr

Ντράγκι: Πετυχημένη η αντισυμβατική νομισματική πολιτική- Να ετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις θετικές συνέπειες της χαλαρής νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο των βραβευμένων με Νόμπελ οικονομολόγων στο Λιντάου της Γερμανίας.

Η αντισυμβατική νομισματική πολιτική ήταν επιτυχημένη και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στην κατανόηση των σχετικά καινούριων εργαλείων, απαιτώντας ενδελεχή έρευνα, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

«Οι νομισματικές δράσεις των τελευταίων 10 ετών, έχουν καταστήσει τον κόσμο πιο ανθεκτικό. Αλλά θα πρέπει συνεχώς να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις» εξήγησε, επίσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ίδιος κατέληξε, διαμηνύοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος των εμπειρικών ερευνών έχει επιβεβαιώσει την επιτυχία αυτών των πολιτικών στην προσπάθεια στήριξης της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντράγκι νομισματική πολιτική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ