Ζητούν 15.000 απολύσεις στα τυφλά! - iefimerida.gr

Ζητούν 15.000 απολύσεις στα τυφλά!

Ζητούν 15.000 απολύσεις στα τυφλά!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χωρίς προσωπική αξιολόγηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνουν, όπως φαίνεται, οι 15.000 απολύσεις από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα που ζητά εδώ και τώρα η Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η έλλειψη χρόνου για αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα επιφέρει απολύσεις χωρίς διάκριση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύμισης, το μόνο κριτήριο που θα ισχύσει για τους υπό δημοσίους υπαλλήλους θα είναι το αν εργάζονται σε οργανισμό, υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου που βαίνει προς συγχώνευση ή κατάργηση.

Ουσιαστικά, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν θα γίνει καμία ατομική αξιολόγηση σε αυτή τη φάση. Αντίθετα, την πόρτα της εξόδου θα δουν όσοι εργάζονται σε ζημιογόνους ή άνευ αντικειμένου φορείς, και εναλλακτικά όσοι έχουν χαμηλά προσόντα με χρήση των ισοδύναμων απολύσεων. Ειδικότερα, τα δύο σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο είναι:

Άμεσες απολύσεις: Κατάργηση φορέων και γραμματειών (από υπουργεία, δήμους, Νομικά Προσώπα, ΔΕΚΟ, κλπ) με άμεση απόλυση των αντίστοιχων εργαζομένων.

Έμμεσες απολύσεις: Κατάργηση ή συγχώνευση μονάδων και φορέων του δημοσίου, μεταφορά των υπαλλήλων τους σε άλλες υπηρεσίες και στη συνέχεια απόλυση ίσου αριθμού υπαλλήλων «χαμηλών προσόντων, όπως έγινε με τον ΟΣΚ, το ΙΓΜΕ και τον ΟΔΔΥ.

Είναι προφανές ότι με την πρώτη λύση, οι απολύσεις θα είναι ακαριαίες για τους δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται στους φορείς που καταργηθούν, ανεξάρτητα των προσόντων τους. Αντίθετα, με τη δεύτερη λύση μπορεί τουλάχιστον να διασωθούν εξειδικευμένα στελέχη της διοίκησης και να απομακρυνθούν εργαζόμενοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ