Νέο ψαλίδι στο κέρδος των φαρμακοποιών - Πέφτει κάτω από το 15% - iefimerida.gr

Νέο ψαλίδι στο κέρδος των φαρμακοποιών - Πέφτει κάτω από το 15%

Κάτω από το 15% το κέρδος των φαρμακοποιών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο της Τρόικα έχει μπει για μία ακόμα φορά το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων, το οποίο θεωρούν ιδιαίτερα μεγάλο ακόμα και μετά την πρόσφατη μείωση κατά 3%.

Ειδικότερα το Νέο Μνημόνιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στα «ΝΕΑ», προβλέπει την εκ νέου αναπροσαρμογή προς τα κάτω του κέρδους των φαρμακοποιών με στόχο να πέσει κάτω από το 15%. Η Τρόικα προτείνει να θεσμοθετηθεί ένα μειούμενο περιθώριο κέρδους που θα έχει άνω όριο τα 30 ευρώ για τα ακριβά φάρμακα, όσα δηλαδή κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ.

Επιπλέον, το Νέο Μνημόνιο το οποίο θα καθορίζει την πορεία της χώρας τα επομένα χρόνια υποδεικνύει στην κυβέρνηση την αναθεώρηση του καθεστώτος συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η πρόταση κρύβει την ουσιαστική αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα που αγοράζουν από τα φαρμακεία.

Εκτός των παραπάνω το Νέο Μνημόνιο θα φέρει μεγάλες αλλαγές στα φάρμακα που έπαιρναν μέχρι τώρα οι ασφαλισμένοι, στις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρώτα από όλα, τα γενόσημα προωθούνται ανοικτά έναντι των πρωτότυπων φαρμάκων από το Μνημόνιο, γι' αυτό προβλέπεται μείωση της τιμής τους ώστε να κοστίζουν γύρω στο 40% της τιμής των πρωτότυπων. Παράλληλα, ζητείται η αντικατάσταση ακριβών φαρμάκων με άλλα φθηνότερα και ισοδύναμα, ενώ μαχαίρι μπαίνει και στις διαγνωστικές εξετάσεις με στόχο να υπάρξει μείωση κόστους κατά 45 εκ. ευρώ το 2012. Παρόμοιες περικοπές έρχονται και στο ΕΣΥ, το οποίο θα πρέπει να μειώσει τα λειτουργικά του έξοδα κατά 8% και παράλληλα να αυξήσει την «κινητικότητα» των εργαζομένων ώστε να καλύπτονται καλύτερα τα κενά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ