Επιμένει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες - iefimerida.gr

Επιμένει η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

βροχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βροχερός θα είναι και σήμερα ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους. Η ΕΜΥ για την Αττική προβλέπει νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ ενδέχεται να πέσουν και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή στα πεδινά και χιόνι αρχικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παράκτια. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από -5 έως 2 βαθμούς. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά- ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ιδία περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από 0 μέχρι 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησος θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά- ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ