Μιχελάκης: «Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ» - iefimerida.gr

Μιχελάκης: «Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την οποία και χαρακτηρίζει «προκλητική και αμετανόητη», εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη για τις διαπραγματεύσεις αλλά και το δημοψήφισμα.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης κάνει λόγο για θράσος που δεν έχει όρια και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αμετανόητη και προκλητική η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, ακόμη και τώρα, να δικαιολογήσει την καιροσκοπική εξαγγελία δημοψηφίσματος. Αποδεικνύει πως το θράσος τους δεν έχει όρια. Προσποιούνται ότι ξέχασαν πως με τις τυχοδιωκτικές εκείνες μεθοδεύσεις τους έφεραν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ. Έφτασαν, όμως, ακόμη και στο εξωφρενικό σημείο να ισχυρίζονται ότι είναι λάθος η επιμονή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη διαπραγμάτευση για τις επικουρικές συντάξεις. Επιβεβαιώνουν ουσιαστικά όσα ήδη ομολογούν κορυφαίοι υπουργοί τους ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν και ουδέποτε αντιπρότειναν εναλλακτικές λύσεις. Δείχνουν, ταυτόχρονα, να ενοχλούνται, γιατί με την επιμονή Σαμαρά γίνεται, για πρώτη φορά, ουσιαστική διαπραγμάτευση και προσπαθούν με ασύστολα ψεύδη να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Τη μια ισχυρίζονται ότι το θέμα του 13ου και 14ου μισθού είχε κλείσει από μέρες και την άλλη δηλώνουν πως εναρμονίζονται με τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας. Είναι πραγματικά αδιόρθωτοι».

Η απάντηση του Πάνου Μπεγλίτη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στη δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Η ΝΔ, αφού κινήθηκε, εκ του ασφαλούς, στην αντιμνημονιακή ρητορική για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιλαμβάνεται, μετά τη συμμετοχή της στην Κυβέρνηση συνεργασίας του κ. Παπαδήμου, το βάρος των δεσμεύσεων και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει και επιχειρεί, ματαίως, να φτιάξει μια «εικονική πραγματικότητα» για να καθησυχάσει την κομματική της βάση. Είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί «διπλή γλώσσα» για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.

Φοβάται την αλήθεια απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και το αμήχανο εκλογικό της ακροατήριο και κατασκευάζει «κόκκινες γραμμές» για επικοινωνιακούς λόγους.

Η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα και χρειάζεται ευθύνη και σοβαρότητα από όλους. Ο κ. Μιχελάκης όμως συνεχίζει να αγωνιά για το πολιτικό κόστος της ΝΔ ενόψει των εκλογών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ