Αναδίπλωση Τραμπ: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός-Εγκληματίες Κου Κουξ Κλαν και νεοναζί» - iefimerida.gr

Αναδίπλωση Τραμπ: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός-Εγκληματίες Κου Κουξ Κλαν και νεοναζί»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τους ακροδεξιούς και τους ρατσιστές, με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα του Σαββατοκύριακου στη Σάρλοτσβιλ της Πολιτείας της Βιρτζίνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με έκτακτες δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο τόνισε με έμφαση: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλες ομάδες μίσους. Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική».

Οι θέσεις αυτές του προέδρου δείχνουν ότι υπέκυψε στις αντιδράσεις που υπήρξαν ακόμη και Ρεπουμπλικανούς αλλά και δημόσια τοποθέτηση της ίδιας του της κόρης και συμβούλου του Ιβάνκας Τραμπ. Έρχονται να διορθώσουν τις πρώτες του δηλώσεις που κρατούσε γραμμή ίσων αποστάσεων και είναι σε καταφανή αντίθεση με ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων που τον έφεραν στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε επίσης ότι όσοι διαπράττουν βίαιες ενέργειες εξαιτίας της μισαλλοδοξίας θα λογοδοτήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα φεισθούν κανενός μέσου που διαθέτουν για να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ ρατσισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ