Γαλλία: «Υπάρχουν πολιτικές κουλτούρες που αξίζουν κλωτσιές στον κ...» - iefimerida.gr

Γαλλία: «Υπάρχουν πολιτικές κουλτούρες που αξίζουν κλωτσιές στον κ...»

Άσαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργή του Παρισιού έχει προκαλέσει η στάση της Ρωσίας και της Κίνας που με το βέτο τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμπόδισαν τη λήψη καταδικαστικής απόφασης κατά της Συρίας. Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας χρησιμοποίησε τα... «γαλλικά» του σε μια ασυνήθιστη διπλωματική γλώσσα.

«Είναι ντροπή για τις κυβερνήσεις που αποδέχονται ένα δικτάτορα να ενεργεί ανενόχλητος», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Ζεράρ Λονγκέ, αναφερόμενος στην πολιτική του Μπασάρ αλ-'Ασαντ, στον οποίο το βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας «επιτρέπει να σκοτώνει».

Ο κ. Λονγκέ δήλωσε εξοργισμένος για τη στάση της Κίνας και της Ρωσίας, οι οποίες άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εμποδίζοντας την ψήφιση καταδικαστικής για τη Συρία απόφασης.

«Είναι ντροπή για τις χώρες που αρνούνται ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ειλικρινά, υπάρχουν πολιτικές κουλτούρες που αξίζουν κλωτσιές στον κ...», τόνισε ο υπουργός στο ραδιοσταθμό Europe 1.

Στον απόηχο της αποτυχία στον ΟΗΕ, συναντώνται το Σάββατο στο Ριάντ οι έξι μοναρχίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ