Το απόγευμα συνεδριάζουν οι αρχηγοί για τη δανειακή σύμβαση - iefimerida.gr

Το απόγευμα συνεδριάζουν οι αρχηγοί για τη δανειακή σύμβαση

Eurogroup
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελική τους συμφωνία με την Τρόικα θα επιχειρήσουν να διατυπώσουν σήμερα ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη νέα τους συνάντηση, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών τους οι κύριοι Λουκάς Παπαδήμος, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης θα πρέπει να καταλήξουν στις τελικές τους αποφάσεις και στις λεπτομέρειες του κειμένου το οποίο ως «μίνι» μνημόνιο θα παρουσιάσει -με τις υπογραφές τους- ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup, την Τετάρτη.

Βασικά σημεία που συζητούνται ακόμη είναι εκτός από τα μισθολογικά (κυρίως ο κατώτατος μισθός), η ανακεφαλαίωση των τραπεζών και η κάλυψη της τρύπας του Προϋπολογισμού για το 2012.

Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, την Πέμπτη η τελική συμφωνία θα τεθεί προς συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση Eurogroup – Ecofin και έως τις 16 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει δοθεί η έγκριση και από την ελληνική Βουλή προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το PSI και την ανταλλαγή των ομολόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ