Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο: 41 τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου - iefimerida.gr

Νέες αερομαχίες στο Αιγαίο: 41 τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επισκεπτόταν τη Σκύρο, τουρκικά μαχητικά πιστά στην καθημερινή τους πλέον τακτική, παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική της κυριαρχία», διαμήνυε από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο οι Τούρκοι συνέχιζαν κανονικά την προκλητικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα σε 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 10 τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα αεροσκάφη, επτά F-16 τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς και τρία CN-235, προέβησαν και σε δέκα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών ενώ να σημειωθεί ότι δύυο εξ αυτών ήταν οπλισμένα.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα παραπάνω αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες όπως συμβαίνει πλέον σε μόνιμα καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΙγαίο αερομαχίες Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ