Προεκλογικές εκστρατείες μέσω... Facebook - iefimerida.gr

Προεκλογικές εκστρατείες μέσω... Facebook

Προεκλογικές εκστρατείες μέσω... Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν σιγά σιγά όλα όσα ξέραμε για τις προκελογικές εκστρατείες, καθώς η οικονομική κρίση, αλλά και η ολοένα και αυξανόμενη χρήση των διαδικτύου από τους πολίτες, οδηγούν τους πολιτευομένους στο να στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους τους.

Από ό,τι φαίνεται, η κρίση αλλά και η νέα τεχνολογία θα αλλάξουν τελείως αυτό το σκηνικό, στις επόμενες εκλογές. Είναι καιρός τώρα, που οι υποψήφιοι βουλευτές αναζητούν νέους και ασφαλείς τρόπους προσέγγισης ψηφοφόρων, καθώς το διαθέσιμο μπάτζετ είναι πιο... σφιχτό από ποτέ.

Όπως δημοσιεύει η «Καθημερινή», οι προϋπολογισμοί των υποψηφίων για τις εκλογές θα είναι αυτή τη φορά μειωμένοι κατά 20% ως 60%, κάτι που σημαίνει πως τα πολυτελή προεκλογικά φυλλάδια, οι αφίσες και ο καταιγισμός των sms θα αντικατασταθούν με άλλους, ηπιότερους και οικονομικότερους τρόπους προβολής.

Με λιγότερα χρήματα και το γενικότερο κλίμα δυσμενές, φαίνεται πως οι κρίσιμες μάχες θα δοθούν στα νέα media.

Όσο για την επαρχία, όπου οι κανόνες του παιχνιδιού είναι κατά τι διαφορετικοί, οι υποψήφιοι φαίνονται αποφασισμένοι να θέσουν όρια στις παράλογες χρηματικές απαιτήσεις για μία εμφάνιση στο γυαλί (ως και 40.000 ευρώ κόστιζαν τα σχετικά «διόδια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ