Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας είναι ο πιο πικραμένος γαλαζοαίματος του κόσμου -Γιατί αρνείται να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας είναι ο πιο πικραμένος γαλαζοαίματος του κόσμου -Γιατί αρνείται να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν όλοι ασχολούνται με τις ίντριγκες και τις κόντρες που συμβαίνουν στο Παλάτι της Βρετανίας, φαίνεται πως η πραγματική κόντρα είναι ανάμεσα στους γαλαζοαίματους της Δανίας, καθώς ο άνδρας της βασίλισσας δεν μπορεί να χωνέψει πως δεν έχει κι εκείνος τον ίδιο τίτλο με την γυναίκα του.

Είναι γνωστό, λοιπόν, πως ο πρίγκιπας Χένρικ έχει εκφράσει πολλάκις την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ βασιλιάς, αλλά παρέμεινε πρίγκιπας.
Έτσι, ο ίδιος είπε δημοσίως πως δεν θέλει να θαφτεί όταν πεθάνει δίπλα στην βασίλισσα σύζυγό του, σπάζοντας έτσι την παράδοση και εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του.

«Δεν είναι μυστικό ότι ο πρίγκιπας για πολλά χρόνια ήταν δυσαρεστημένος με το ρόλο του και τον τίτλο που του έχει απονεμηθεί στη δανική μοναρχία. Αυτή η δυσαρέσκεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής των επικοινωνιών του παλατιού, Λένε Μπάλλεμπι.

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας είναι ο πιο πικραμένος γαλαζοαίματος του κόσμου -Γιατί αρνείται να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, ο επικεφαλής επικοινωνίας του παλατιού δεν έκρυψε το γεγονός ότι η απόφασή του να μην ταφεί δίπλα στην γυναίκα του είναι και η φυσική συνέπεια της μη εξομοιώσεως με τη σύζυγό του.

Βέβαια ουσιαστικά ο πρίγκιπας Χένρικ δεν έχει ούτε τον τίτλο του πρίγκιπα, καθώς παραιτήθηκε από αυτόν πέρσι και από τότε εμφανίζεται σε ελάχιστες επίσημες εκδηλώσεις.

Μάλιστα, ο Χένρικ δεν ζει καν στο παλάτι, καθώς τα τελευταία χρόνια περνάει όλο και περισσότερο χρόνο στον ιδιωτικό του αμπελώνα στην Γαλλία, παρ΄ όλο που στα χαρτιά είναι παντρεμένο με την Βασίλισσα.

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας είναι ο πιο πικραμένος γαλαζοαίματος του κόσμου -Γιατί αρνείται να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εν τέλει η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας δέχθηκε την απόφαση του άντρα της να θαφτεί χωριστά από εκείνον.

Από την άλλη, στην ζωή του έκανε αρκετές θυσίες προκειμένου να είναι με την βασίλισσα, με αποτέλεσμα να βγάζει νόημα και το παράπονό του.

Ο πρίγκιπας Χένρικ της Δανίας είναι ο πιο πικραμένος γαλαζοαίματος του κόσμου -Γιατί αρνείται να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Συγκεκριμένα, ο Χένρι όταν παντρεύτηκε την Μαργαρίτα άλλαξε το όνομά του σε Henrik, παραιτήθηκε από την γαλλική ιθαγένεια και άλλαξε το θρήσκευμά του από καθολικός σε προτεστάντης.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία βασίλισσα κηδεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ