Το Βερολίνο καταγγέλλει το Ανόι για απαγωγή Βιετναμέζου από γερμανικό έδαφος - iefimerida.gr

Το Βερολίνο καταγγέλλει το Ανόι για απαγωγή Βιετναμέζου από γερμανικό έδαφος

Βιετναμέζος αστυνομικός απαγορεύει την κινηματογράφιση/ Φωτογραφία: Chris Brummitt/AP/Αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Βερολίνο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την συμμετοχή της βιετναμέζικων μυστικών πληροφοριών και της πρεσβείας του Βιετνάμ στην απαγωγή ενός Βιετναμέζου υπηκόου σε γερμανικό έδαφος.

«Η απαγωγή ενός Βιετναμέζου πολίτη σε γερμανικό έδαφος αποτελεί μια κατάφωρη και πρωτοφανή παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Μάρτιν Σέφερ.

Πρόσθεσε δε ότι ο πρέσβης του Βιετνάμ κλητεύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ότι ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του Βιετνάμ κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Γερμανία εντός 48 ωρών.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας Τσεν Σουάν Χαν απήχθη από ενόπλους στις 23 Ιουλίου στο δασικό πάρκο Τίργκαρτεν στο κεντρικό Βερολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, ο Τσεν Σουάν Χαν κατηγορείται για οικονομική ζημιά 125 εκατομμυρίων ευρώ όσο ήταν διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στο Βιετνάμ.

Είχε ζητήσει άσυλο στην Γερμανία και η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός του βρισκόταν σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Βιετνάμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ