Καταρρέει η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο - iefimerida.gr

Καταρρέει η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο

εγκλωβισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης αντιμετωπίζει η Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο της Κύπρου. Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα του Ελληνισμού καταστρέφεται, τη στιγμή που ακόμη και οι Τουρκοκύπριοι ζητούν να ληφθούν μέτρα.

Το θέμα ανέδειξε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» όπου φιλοξενούνται οι δηλώσεις του ιερέα της Μονής πατέρα Ζαχαρία ο οποίος κάνει έκκληση για βοήθεια. Σύμφωνα με τον ιερέα τα ζώα της μάντρας που βρίσκεται πλησίον της Μονής εισέρχονται στην εκκλησία, είναι άμεση ανάγκη να αρχίσουν τα έργα αναστήλωσης. Ο "δήμαρχός" Ριζοκαρπάσου Μεχμέτ Ντεμιρτζί δήλωσε ότι δεν μπορεί να παρέμβει, διότι, όπως υποστήριξε, η Μονή βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διεύθυνσης Βακουφίων.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι το Ριζοκάρπασο είναι η περιοχή που έχει παραμεληθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των κατεχομένων, σημειώνοντας ότι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, μεταναστεύουν οι νέοι, ενώ η κατάσταση των αρχαιοτήτων είναι σε άθλια κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο βρίσκονται πολλοί εγκλωβισμένοι Ελληνοκύπριοι οι οποίοι δεν εγκατέλειψαν τον τόπο τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ