«Να γιατί αξίζω δύο μισθούς λιγότερους από ό,τι ένας άνδρας» - iefimerida.gr

«Να γιατί αξίζω δύο μισθούς λιγότερους από ό,τι ένας άνδρας»

Φωτογραφία: ShutterStock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεχτούμε ότι το χρήμα είναι σήμερα ο καθοριστικός παράγοντας εξουσίας, η φράση του Δημόκριτου, ηχεί απειλητικά: «Υπό γυναικός άρχεσθαι ύβρις αν ανδρί είη εσχάτη», ή αλλιώς «το να εξουσιάζεται ένας άντρας από μια γυναίκα είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός».

Το δυστύχημα είναι ότι απόψεις σαν αυτή του αρχαίου Ελληνα φιλοσόφου εξακολουθούν να ακούγονται γύρω μας -και από τα δύο φύλα…

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες: Η υποτιμητική αντιμετώπιση της γυναίκας παραμένει ενεργή σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, με σχετικές διαβαθμίσεις. Κι ίσως μόνον η εκπαίδευση, η μόρφωση, οι σπουδές, να οδηγήσουν στη διέξοδο. Μαζί με τη βαθιά πεποίθηση ότι οι διαφοροποιήσεις του φύλου αρχίζουν και τελειώνουν στα όρια που έχει θέσει η φύση και όχι σε εκείνα που έχουν επιβάλουν οι άνθρωποι και οι κοινωνίες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισθολογικό χάσμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ