Απ’ ότι φαίνεται, η απώλεια βάρους δεν εξαρτάται μόνο από την κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών, αλλά και από το σωστό συνδυασμό τους.
Κι ενώ μπορεί να κάνετε 5 γεύματα την ημέρα (συμπεριλαμβανομένων και των ενδιάμεσων σνακ), να αποφεύγετε τη ζάχαρη και το αλάτι, να μαγειρεύετε στο γκριλ ή στον ατμό, να τρώτε σε μικρές ποσότητες, πάλι να μη βλέπετε τον αριθμό που επιθυμείτε στη ζυγαριά.
Τι μπορεί να πηγαίνει λάθος, όταν όλα φαίνεται να τα κάνετε σωστά;
Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να φταίει ο συνδυασμός των τροφών; Πρόκειται για μια ιδέα της οποίας εμπνευστής ήταν ο William Hay. Ο αμερικανός φυσικός, τη δεκαετία του '20, υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συνδυάζουμε όξινες με αλκαλικές τροφές. Όξινες θεωρούνται τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το κρέας, τα γαλακτομικά, τα ψάρια ενώ στις αλκαλικές συναντάμε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, όπως το ρύζι, τα όσπρια, τα σιτηρά και οι πατάτες.
Βασικός στόχος της συγκεκριμένης πρακτικής είναι να διευκολυνθεί η διάσπαση των τροφών, άρα η πέψη και κατ’ επέκταση η απώλεια βάρους.
Οι τροφές που πρέπει να συνδυάσεις αν θέλεις να αδυνατίσεις στο BOVARY.GR.