Χαράτσι: Το ρεύμα θα κόβεται μόνο με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών - iefimerida.gr

Χαράτσι: Το ρεύμα θα κόβεται μόνο με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

Χαράτσι: Το ρεύμα θα κόβεται μόνο με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροπολογία για να αποφευχθεί επανάληψη περιστατικών όπως εκείνα στο Νεοχώρι Σερρών όπου κόπηκε το ρεύμα σε οικογένειες εν μέσω παγετού, κατέθεσε χτες το υπουργείο Οικονομικών για τη μη πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι θα προχωρούν στο εξής στην διακοπή ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών. Με απλά λόγια, η διακοπή δεν θα γίνεται πια αυτόματα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα σε όσους δεν πλήρωναν τον λογαριασμό τους, αλλά θα απαιτείται «έγκριση» από το υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο κάνει πιο ελαστική τη διαδικασία για όσους δεν έχουν πληρώσει το «χαράτσι» μέσω του λογαριασμού ρεύματος.

Επιπλέον, η τροπολογία αλλάζει την προθεσμία που δινόταν ως τώρα για την πληρωμή του ειδικού τέλους. Όπως αναφέρει, η οφειλή για το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνεται ληξιπρόθεσμη μόνο αφού περάσουν τέσσερις μήνες από τη μη εξόφληση της πρώτης δόσης. Μέχρι τώρα, η προθεσμία για την εξόφληση του τέλους ήταν 80 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο περίπου 500.000 καταναλωτές δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ