ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Ιούνιο - iefimerida.gr

ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις τράπεζες τον Ιούνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα εμφάνισαν τον Ιούνιο οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, αύξηση κατά 1.090 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 638 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διατηρήθηκε αμετάβλητος στο 3,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 320 εκατ. ευρώ έναντι αύξησης κατά 852 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 10,7% από 12,9% τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση κατά 771 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2017, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι μείωσης κατά 214 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 1,9% από 1,5% τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση κατά 140 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Ιούνιο του 2017, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 305 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 15,0% από 22,1% τον προηγούμενο μήνα.

Αρνητική η χρηματοδοτήση

Τον Ιούνιο του 2017, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -1,8% από -1,6% τον προηγούμενο μήνα και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν αρνητική κατά 1.322 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 301 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ