Να γιατί πρέπει να κλείνουμε τη μύτη μας όταν τρώμε σουβλάκι ή μπέργκερ - iefimerida.gr

Να γιατί πρέπει να κλείνουμε τη μύτη μας όταν τρώμε σουβλάκι ή μπέργκερ

Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παχαίνει κανείς με την... μυρωδιά; Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί μια νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα.

Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Cell Metabolism, οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η αίσθηση της οσμής μπορεί να συνδέεται με το εάν το σώμα μας θα αποθηκεύσει λίπος ή θα το «κάψει». Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν τρεις ομάδες ποντικιών τα έκαναν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών, με τα τρωκτικά μα χωρίζονται σε αυτά που είχαν φυσιολογικές οσφρητικές ικανότητες, σε αυτά με σούπερ οσμή και σε εκείνα με μειωμένη.

Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό.

Τα ποντίκια που είχαν κανονική οσμή διπλασιάστηκαν σε μέγεθος, ενώ εκείνα που δεν μπορούσαν να μυρίσουν πήραν μόλις το 10% του βάρους τους. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια ήταν όταν οι επιστήμονες αφαίρεσαν την αίσθηση της ποντικιού, με τα τρωκτικά να χάνουν βάρος ακόμα και αν έκαναν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Αυτή η θεωρία δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε άνθρωπο, ωστόσο, το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τους επιστήμονες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιστήμονες Διατροφή οσμή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ