Την ξέρουν σε πολλές χώρες, αλλά καμιά συνταγή δεν φτάνει την ελληνική. Η ποιότητα της ντομάτας και τα βιολογικά αυγά είναι τα μυστικά της.
Υλικά
- 4 μεγάλες, ώριμες, βιολογικές ντομάτες
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο να περάσουν σε θερμοκρασία δωματίου
- Πλύντε καλά και χωρίς να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες τρίψτε τις στον τρίφτη -Βάλτε τις σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, χωρίς λάδι
- Σε μέτρια φωτιά αφήστε τον πολτό ντομάτας να βγάλει όλα τα υγρά
- Ανακατέψτε συχνά, για 7-8 λεπτά τουλάχιστον, όσο πάρει
- Οταν δεν έχουν μείνει πλέον καθόλου υγρά ρίξτε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Ανακατέψτε καλά, σταθερά, η ντομάτα θα έχει αρχίσει να γίνεται μια κόκκινη σάλτσα
- Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε τα
- Ανακατέψτε το μείγμα για 2 λεπτά
- Ετοιμο!
- Σε αυτή την βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: πράσινη πιπεριά, λίγο μπούκοβο, τριμμένη φέτα ή μαϊντανό από πάνω
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο