ΔΕΣΦΑ: Παρατείνεται έως τις 7 Αυγούστου ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του 66% - iefimerida.gr

ΔΕΣΦΑ: Παρατείνεται έως τις 7 Αυγούστου ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του 66%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρατείνεται μέχρι τις 7 Αυγούστου η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Μετά από αίτημα που υπέβαλε ενδιαφερόμενος επενδυτής το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και σε συμφωνία με την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ αποφάσισε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας, η οποία έληγε σήμερα, μέχρι τις 7 Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη φάση του νέου διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Με τη λήξη της προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την εξέταση των φακέλων, οι εταιρείες ή κοινοπραξίες που θα προκριθούν θα αποκτήσουν πρόσβαση στο data room με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον ΔΕΣΦΑ και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Η νέα προκήρυξη ποβλέπει ρητά ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ή κοινοπραξίες εταιρειών θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση Ευρωπαίου διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου. Με βάση το κλίμα που διαμορφώνεται μέχρι σήμερα, στον διαγωνισμό αναμένεται να μετάσχουν η ιταλική Snam, η οποία είχε εμπλακεί και στον προηγούμενο διαγωνισμό που κατέληξε σε ναυάγιο και άλλοι τέσσερις Ευρωπαίοι Διαχειριστές Δικτύου, και συγκεκριμένα η βελγική Fluxys, η ολλανδική Gasunie, η γαλλική GRTgas και η ισπανική Enagas.

Πάντως, ενισχυτικός παράγοντας του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΔΕΣΦΑ είναι η ισχυρή κερδοφορία που κατέγραψε το 2016. Τα καθαρά μετά φόρων κέρδη του ΔΕΣΦΑ το 2016 ανήλθαν στα 34,3 εκατ. ευρώ έναντι 16,7 εκατ. ευρώ το 2015. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν σε 169,6 εκατ. ευρώ έναντι 149,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 46,3 εκατ. ευρώ έναντι 28,1 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΣΦΑ διαγωνισμός παράταση ΤΑΙΠΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ