Η πατατοσαλάτα είναι αγαπημένο φαγητό πολλών, με το κρεμμυδάκι, την τομάτα και την κάπαρη να δένουν αρμονικά και να γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Ωστόσο, όπως κάθε φαγητό, έχει κι αυτή τα μυστικά της! Εσείς ξέρατε πως οι πατάτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες με βάση την υφή τους;
Οι πατάτες που έχουν πιο κοκκινωπή φλούδα τείνουν να λιώνουν κατά το μαγείρεμα. Είναι φανταστικές για όσους θέλουν τις πατάτες τους πολτοποιημένες και επιθυμούν να τραβούν το βούτυρο και τη μαγιονέζα. Ωστόσο, όταν γίνονται πατατοσαλάτα λιώνουν πάρα πολύ και γίνονται μία κολλώδης μάζα.
Οι πατάτες που χρειάζονται για την πατατοσαλάτα πρέπει να είναι κατάλληλες για βράσιμο και συνήθως είναι τι είδος Fingerling και το Jersey, οι οποίες διατηρούν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και δεν θα κολλήσουν όταν τους βάλετε κάποια σος.
Pexels