Είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια του χοιρινού, αλλά λίγο ξερό σαν κρέας επειδή δεν έχει σχεδόν καθόλου λίπος.
Η συνταγή που σας δίνω θα κάνει το ψαρονέφρι σας λουκούμι.
Υλικά
- 1/3 φλυτζανιού μέλι
- 1/3 φλυτζανιού σάλτσα teriyaki
- 3 κουταλιές σούπας ξανθή ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, κομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές κέτσαπ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 ψαρονέφρια 1/2 κιλού το καθένα
- Ρύζι για συνοδεία
![Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-07/psaronefri.jpg?itok=x-HuYX6H)
Εκτέλεση
- Σε βαθύ μπολ βάλτε τα 8 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά
- Τοποθετήστε τη μαρινάδα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και βάλτε μέσα τα δύο ψαρονέφρια
- Βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα και γυρίστε τα κάπου κάπου
- Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα αλλά μην την πετάξετε
- Ψήστε το κρέας σε καυτό γκριλ ή καλύτερα σε μπάρμπεκιου για 20-35 λεπτά συνολικά
- Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, κατά βούληση
- Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ρύζι
![Ψαρονέφρι ψητό, ζουμερό | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/2017-07/psaronefri.jpg?itok=x-HuYX6H)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο