Σάλος για το βαλς της Λεπέν στη Βιέννη - Είμαστε οι «νέοι Εβραίοι» λένε οι ακροδεξιοί! - iefimerida.gr

Σάλος για το βαλς της Λεπέν στη Βιέννη - Είμαστε οι «νέοι Εβραίοι» λένε οι ακροδεξιοί!

Ακροδεξιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε η Μαρίν Λεπέν μετά το θόρυβο που προκλήθηκε μετά τη συμμετοχή της σε χορό ακροδεξιών στη Βιέννη. «Ο ναζισμός είναι κάτι το απεχθές, καμιά φορά λυπάμαι που δεν ζούσα εκείνη την περίοδο για να τον πολεμήσω» δήλωσε η Λεπέν αλλά κανείς δεν φαίνεται να την πιστεύει...

Σε συνομωσίες που εξυφαίνονται εναντίον της αποδίδει η ηγέτις του Λαϊκού Μετώπου τον θόρυβο που προκλήθηκε λόγω της συμμετοχής της στο χορό των ακροδεξιών της Βιέννης. Όλα αυτά μάλιστα συμβάινουν σύμφωνα με την ίδια τη στιγμή «που ετοιμάζεται να φτάσει τον Νικολά Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις».

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών δίνει στον Σοσιαλιστή Ολάντ 31% των ψήφων, στον Σαρκοζί 24,5% και στη Λεπέν 19%.

Σύμφωνα με την ίδια την πολεμούν γιατί είναι «η μόνη που μπορεί να πολεμήσει εναντίον της μετανάστευσης και να αναχαιτίσει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη χώρα, η μόνη που θέλει να επιστρέψει την εξουσία στον λαό». Παρά το γεγονός ότι δεν μπήκε στην ουσία του ζητήματος σχεδόν όλα είναι γνωστά στη Γαλλία, μέχρι και η... μαύρη τουαλέτα την οποία φορούσε. Η κ. Λεπέν συνοδευόταν από τον Μάρτιν Γκραφ, τον επικεφαλής της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας του ακροδεξιού Κόμματος (FPO) – δεύτερης μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της Αυστρίας.

Και δεν ήταν μια απλή προσκεκλημένη στον χορό των Burschenschaften, των φοιτητικών λεσχών που γεννήθηκαν στα μισά του 19ου αιώνα, ανδρώθηκαν μέσα στο μίσος της ναπολεόντειας Γαλλίας και των Εβραίων, συνασπίζοντας σήμερα όλους τους αντισημίτες και νεοναζιστές της Αυστρίας. Ηταν η επίτιμη προσκεκλημένη.

Ο εν λόγω χορός θεωρείται παράδοση της Βιέννης μαζί με άλλους 500, όμως ο συγκεκριμένος αποτέλεσε και την αιτία για την οποία η UNESCO αφαίρεσε τους βιεννέζικους χορούς από τη λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομίας.

Ο χορός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Παλάτι Χόφμπουργκ. Οι σκηνές θυμίζαν ταινίες εποχής με νεαρές γυναίκες και άνδρες να χορεύουν βαλς υπό τους ήχους του Γιόχαν Στράους.

«Είμαστε οι νέοι Εβραίοι» λένε οι...ακροδεξιοί!

Έξω από το παλάτι όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Ναζί, ξεκουμπιστείτε! Κανένας δεν σας νοσταλγεί». Όμως η αντίδραση των ακροδεξιών ήταν απίστευτη!

«Νύχτα των Κρυστάλλων» αποκάλεσε τα βίαια επεισόδια ο επικεφαλής του FPO Χάιντς Κρίστιαν Στράχε απευθυνόμενος στους 3.000 ακροδεξιούς καλεσμένους. «Είμαστε οι νέοι Εβραίοι!», διακήρυξε ο ακροδεξιός ηγέτης. Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις διέρρευσαν, το θέμα πήρε δημοσιότητα και η Λεπέν βρέθηκε εκτεθειμένη.

«Αν η κυρία Λεπέν θέλει να επισκέπτεται τους βλαμμένους φασίστες του Κόμματος της Ελευθερίας στη Βιέννη, ποσώς με ενδιαφέρει...Δικαίωμά της είναι να πάει να δει τους ανισόρροπους της Ακροδεξιάς στην Αυστρία», σχολίασε σκωπτικά ο Πράσινος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, από την πλευρά του, αναρωτήθηκε πώς και γιατί διέπραξε η Λεπέν, «δεδομένης της στρατηγικής αποδαιμονοποίησης που ακολουθεί», ένα τέτοιο σφάλμα, το οποίο πιθανώς να «γκρεμίσει τις πιθανότητές της να προκριθεί στον δεύτερο γύρο».

Πριν από τέσσερα χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος στον ίδιο βιεννέζικο ακροδεξιό χορό ήταν ο πατέρας τής Λεπέν και ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου. Η Μαρίν όμως έχει υιοθετήσει μια στρατηγική αποστασιοποίησης από τις πιο ακραίες θέσεις του πατέρα της διατηρώντας όμως την ξενοφοβία, τη νοσταλγική διάθεση για το παρελθόν και τον ευρωσκεπτικισμό.

Εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση η Λεπέν έχει γίνει ιδαίτερα προσφιλής στην εργατική τάξη ενώ σύμφωνα με τους Times η θηλυκότητα και το τηλεοπτικό της χάρισμα παρουσιάζει τις ιδέες της να φαίνονται λιγότερο απειλητικές. Ωστόσο όπως φαίνεται παραμένει κόρη του μπαμπα, ο οποίος με το χαρακτηριστικό του χιούμορ σχολίασε τα «βάλς της Βιέννης» ότι είναι «ο Strauss χωρίς τον Kahn».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ