Μέρκελ: Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή - iefimerida.gr

Μέρκελ: Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή

Μέρκελ: Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ευρώ έκανε την Ευρώπη πιο δυνατή», ισχυρίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στην Κίνα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την παγκόσμια διάσταση του προβλήματος που δημιουργούν τα τεράστια ελλείμματα και να ζητήσει την βοήθεια του Πεκίνου στην επίλυση της κρίσης χρέους.

Η γερμανίδα καγκελάριος, αμέσως μετά την άφιξή της στην Κίνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με κύριο σκοπό να καθησυχάσει τους ηγέτες της 2ης παγκόσμιας οικονομίας για την κρίση στην Ευρώπη, αναφέρθηκε στις σημαντικές προόδους που έχουν σημειωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα δύο τελευταία χρόνια.

Στην προσπάθειά της να δώσει μια παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα είπε χαρακτηριστικά πώς «τα τεράστια ελλείμματα δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ευρώπης, αλλά και παγκόσμιο», αλλά και ότι η «Κίνα θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης χρέους».

Επίσης, η Άνκελα Μερκελ ζήτησε από το Πεκίνο να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των γερμανικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως και οι γερμανικές αγορές είναι ανοικτές σε κινεζικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ