Το Chutney που αγοράζετε έτοιμο στο σούπερ μάρκετ ή στα ντελικατέσσεν για να νοστιμίσετε το τραπέζι σας, είναι μια εύκολη συνταγή, κάντε το μόνοι σας.
Ούτε συντηρητικά, ούτε χρώματα, ούτε πρόσθετα. Το σπιτικό Chutney διατηρείται στο ψυγείο σας για 2-3 εβδομάδες.
Υλικά
- 7 φέτες μπέηκον, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια λευκά, κομμένα σε λωρίδες
- Πιπέρι χοντροκομμένο, αρκετό
- 3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
- 1/2 φλυτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπράντι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ροδίστε το μπέηκον σε μια κουταλιά ελαιόλαδο -Βάλτε το στην άκρη, σε χαρτί για να στραγγίσει, και κόψτε το
- Στην ίδια κατσαρόλα ροδίστε απαλά τα κρεμμύδια με το πιπέρι, μέσα στο ελαιόλαδο που έμεινε
- Ρίξτε το ξύδι μπαλσάμικο και αφήστε να φύγουν τα πολλά υγρά, 3-4 λεπτά
- Προσθέστε την ζάχαρη, το νερό, το αλκοόλ και το μπέηκον σε κομμάτια
- Σιγοβράστε για 20 λεπτά περίπου ώσπου να φύγουν εντελώς τα υγρά -Να μην ξεραθεί
- Αφήστε να κρυώσει και διατηρήστε στο ψυγείο
- Τρώγεται με μπριζόλες, κοτόπουλο, Burger, αλλά συνοδεύει και τυριά ή απλά σε μια φέτα ψωμί
Σε μια εγγλέζικη συνταγή που βρήκα, αντί για κονιάκ έβαλαν ουίσκι:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο