Στα λευκά όλη η χώρα - Πολικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές - iefimerida.gr

Στα λευκά όλη η χώρα - Πολικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές

Στα λευκά όλη η χώρα - Πολικές θερμοκρασίες στις περισσότερες περιοχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγετός, κρύο, και χιόνια, συνθέτουν το σκηνικό της κακοκαιριας που πλήττει ολόλκληρη την Ελλάδα.

Πολλές είναι οι περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι βιώνουν πολικές κυριολεκτικά θερμοκρασίες, όπως η Φλώρινα που το πρωί είδε τον υδράργρυο να φτάνει τους -16 βαθμούς Κελσίου. Τα χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας δημιουργούν και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ήλιος με δόντια στην Αλεξανδρούπολη όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -7 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία το πρωί έφτασε στους -6 βαθμούς Κελσίου (διαβάστε περισσότερα.

Χιονοθύελλα έπληξε την ορεινή Πελοπόννησο, ενώ έντονη είναι η χιονόπτωση στα ημιορεινά. Ακόμα και μέσα στην Τρίπολη χιονίζει έντονα και το ύψος του χιονιού φτάνει τα 3 εκατοστά. Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας, αλλά και της κοινοπραξίας Μορέας κάνουν προσπάθειες για την απομάκρυνση του χιονιού.

Την Πέμπτη, θα συνεχιστούν ισχυρές χιονοπτώσεις, καθώς θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και στις περισσότερες πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Σταδιακά όμως θα περιοριστούν στα ορεινά και στα πεδινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα Δυτικά, τα Νότια και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ