Αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση της Total στην κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση της Total στην κυπριακή ΑΟΖ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την είσοδο του γεωτρύπανου West Capella της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς το πλοίο έπλεε χθες ανοικτά της Κρήτης και την Τετάρτη υπολογίζεται να εισέλθει στο οικόπεδο 11.

Το χρονοδιάγραμμα της Total τηρείται για την ώρα χωρίς απρόοπτα και ανατροπές και αναμένεται ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι γεωτρητικές εργασίες.

Το πλοίο γεωτρύπανο μετά την άφιξή του θα προχωρήσει σε κάποιες δοκιμές πριν η γεώτρηση αρχίσει κανονικά, οι οποίες θα διαρκέσουν λιγότερο από μια εβδομάδα. Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών που είναι γύρω στα 1.700 μέτρα, θα φτάσει μεταξύ 3.500 και 4.000 μέτρων.

Η γεώτρηση, αναμένεται να διαρκέσει γύρω στους 2-3 μήνες και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αμέσως μετά να συνεχιστούν οι εργασίες για έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Η εταιρεία Total αποφάσισε να επανεξετάσει το δυναμικό του τεμαχίου «11» μετά την ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ το 2015 και το οποίο απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τεμάχιο «11» και δημιουργεί αισιοδοξία για εξεύρεση παρόμοιων κοιτασμάτων με αυτά του Ζορ.

Σημειώνεται ότι στις 26 Ioνίου η Κύπρος εξέδωσε NAVTEX 240/17 με την οποία δεσμεύει την περιοχή στην οποία θα διεξαχθεί η γεώτρηση από το West Capella από τις 10 Ιουλίου 2017 μέχρι 15 Οκτωβρίου του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Total ΑΟΖ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ