G20: Σχεδόν όλοι οι ηγέτες συμφωνούν για το ελεύθερο εμπόριο -Απομονωμένος ο Τραμπ - iefimerida.gr

G20: Σχεδόν όλοι οι ηγέτες συμφωνούν για το ελεύθερο εμπόριο -Απομονωμένος ο Τραμπ

Φωτογραφία: John MacDougall/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι αναμένεται να είναι μακρά η νύχτα για τους αξιωματούχους της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Στο ζήτημα του εμπορίου, σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε ελεύθερο αλλά επίσης και δίκαιο εμπόριο. Όμως μπορώ να προβλέψω ότι σε ό,τι αφορά το εμπόριο στην ανακοίνωση, οι σέρπα (οδηγοί στα Ιμαλάια) έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους απόψε» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, παραμένουν τεταμένες όσον αφορά το εμπόριο. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα απόψε. Αλλά οι συνομιλίες εδώ είναι πολύ δύσκολες, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό», είπε η Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε στο πρώτο μέρος της συζήτησης για την πολιτική σχετικά με το κλίμα, παρά τις διαφορές του με τις άλλες χώρες στο ζήτημα, και μάλιστα μίλησε στους άλλους ηγέτες.

Σχεδόν όλοι οι ηγέτες της Ομάδας των G20 συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο. Ωστόσο, ορισμένες διαφορές απόψεων που καταγράφηκαν σημαίνουν ότι οι αξιωματούχοι οι οποίοι καταρτίζουν την τελική ανακοίνωση της συνόδου έχουν μια μακρά νύχτα μπροστά τους, όπως επεσήμανε η οικοδέσποινα της Συνόδου, μετά το τέλος των εργασιών της πρώτης ημέρας.

Χαρακτηριστικό των διαβουλεύσεων ωστόσο, αποτελεί η στάση Τραμπ μετά και την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπου αυξάνει τον κίνδυνο να απομονωθεί η χώρα, σε ένα διεθνές φόρουμ το οποίο συστήθηκε για να βελτιωθεί ο παγκόσμιος συντονισμός των οικονομικών πολιτικών μετά την διεθνή οικονομική κρίση του 2007.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ G20
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ