Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό - Επικοινωνίες Αναστασιάδη με Τσίπρα και Πενς - iefimerida.gr

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το Κυπριακό - Επικοινωνίες Αναστασιάδη με Τσίπρα και Πενς

Φωτογραφία: Petros Karadjias/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψυχραιμία και υπομονή συνέστησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τις εργασίες της Διάσκεψης για το Κυπριακό.

Εξερχόμενος από τον συνεδριακό χώρο για να μεταβεί στο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις. Χρειάζεται ψυχραιμία και χρειάζεται υπομονή».

Επεσήμανε δε ότι γνωρίζει τα όρια και τα περιθώρια μέσα στα οποία διαπραγματεύεται. «Συνεπώς μέχρι στιγμής δεν θα μπορούσα να πω ότι υπάρχει αυτό που εσκεμμένα διαδίδεται».

Ερωτηθείς αν η άλλη πλευρά έχει δώσει προτάσεις ο Πρόεδρος είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα. «Να αρκεστούμε μέχρι εδώ και εν συνεχεία όταν και εφόσον λήξουν (οι διαβουλεύσεις) είτε επιτυχώς είτε ατυχώς τότε θα ενημερωθείτε», είπε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυπρικά ΜΜΕ, ο κ.Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Μεσολάβηση Τραμπ σε Ερντογάν ζήτησε από τον Πενς

Νωρίτερα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, από τον οποίο ζήτησε να μεσολαβήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό στη συνάντηση, που θα έχουν την Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου των G20.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς – Αναστασιάδη.

Ο κ. Πενς με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Ακιντζί, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αναστασιάδης Κύπρος Ελβετία Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ