Πετρόπουλος: Οι 8 στους 10 επαγγελματίες πληρώνουν λιγότερα - iefimerida.gr

Πετρόπουλος: Οι 8 στους 10 επαγγελματίες πληρώνουν λιγότερα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλύτερα αποτελέσματα για το 2017 και αυξημένη εισπραξιμότητα των εισφορών για το 217 βλέπει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος παρεμβαίνοντας στη δημόσια τηλεόραση υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεσή τους, η εισπραξιμότητα από τους μισθωτούς έχει φθάσει στο 96% και στους ελεύθερους επαγγελματίες στο 70%.

Παράλληλα ο υπουργός διέψευσε δημοσίευμα πως θα πρέπει να υπάρξουν αυξημένες επιστροφές λόγω αυξημένων υπολογισμών σε 400.000 ασφαλισμένους υποστηρίζοντας πως «δεν στέκει με βάση την κοινή λογική ο αριθμός αυτός».

Επίσης σημείωσε ότι με το νέο σύστημα ανακόπηκε ο κατήφορος, ενώ με τη μείωση της ανεργίας μέχρι το 2019 κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες θα αυξηθούν τα έσοδα κατά 470 εκατομμύρια.

Ο Τάσος Πετρόπουλος τόνισε πως η ανεργία μειώνεται ήδη -έχει πέσει κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ υποστήριξε πως με το νέο σύστημα το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές - 158 ευρώ- και το 90% των αγροτών 78 ευρώ.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι πολύ υψηλές και αυτό πρέπει να αλλάξει». Τέλος, υπενθύμισε ότι από τις 3 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο αλλά και τις τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τάσος Πετρόπουλος ΕΦΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ