Δραγασάκης: Με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων θα απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων θα απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι απαραίτητη συνθήκη για να ανακτήσουν οι τράπεζες το ρόλο τους στην οικονομία».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοπιστωτικού τομέα, με θέμα «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών Επιχειρήσεων», ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων θα απελευθερωθούν παραγωγικές δυνάμεις από βάρη που για χρόνια εμπόδιζαν τη δυναμική της ανάπτυξής», ενώ σημείωσε ότι με τον εξωδικαστικό μηχανισμό για πρώτη φορά τα "κόκκινα" βάρη αντιμετωπίζονται συνολικά με τρόπο διαφανή, δίκαιο και βιώσιμο.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε γενικότερα, ότι «δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ή παραγνώριση των δυσκολιών και των εμποδίων που είναι μπροστά», επισημαίνοντας ότι «ανοίγει όμως σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα» και σημείωσε ότι μετά το τελευταίο Eurogroup το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη μείωση της ανεργίας.

«Η συμφωνία για σταθερές δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους κάτω από 15% του ΑΕΠ και η ρήτρα ανάπτυξης προστατεύουν τη χώρα από εξωτερικά σοκ στο μέλλον» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Μετά το τελευταίο Eurogroup γίνεται εφικτό το τέλος του προγράμματος σε ένα χρόνο, η έξοδος στις αγορές και το τέλος της ειδικής επιτροπείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Δραγασάκης κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ