ΕSM: Τηλεδιάσκεψη για την έγκριση της ελληνικής συμφωνίας - iefimerida.gr

ΕSM: Τηλεδιάσκεψη για την έγκριση της ελληνικής συμφωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεδιάσκεψη με αποκλειστικό ζήτημα συζήτησης την έγκριση του Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης του ΕSM με την Ελλάδα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την έγκριση εκταμίευσης της πρώτης δόσης πραγματοποιούν σήμερα τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Μετά την έγκριση του Μηχανισμού, η ελληνική συμφωνία θα υπογραφεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μόλις εγκριθεί η συμφωνία, τότε ο ΕSM θα μπορεί να προχωρήσει και στην εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να αποπληρώσει τα ομόλογα του Ιουλίου.

Μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η έγκριση της νέας συμφωνίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς απομένει η εφαρμογή ορισμένων προαπαιτούμενων δράσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Πάντως ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές πηγές επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα αυτό σημειώνοντας ότι απλώς υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα με το ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν θα πρέπει να συνυπογράψει για να θεωρηθεί απολύτως ολοκληρωμένη η αξιολόγηση και όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα.

Οι ενστάσεις του Ταμείου επικεντρώνονται στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών, στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και το σημαντικότερο όλων, στη γνωμοδότηση για τη συνταγματικότητα των τελευταίων περικοπών στις συντάξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ESM δόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ