Επίθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του ΕΣΡ - iefimerida.gr

Επίθεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του ΕΣΡ

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στα μέλη του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία.

Ο λόγος είναι γιατί το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόραση αρνείται με βάση τη λογική τους να γίνει αρχισυντάκτης των δελτίων ειδήσεων και να επιβάλλει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να παίζουν τα θέματα της εξεταστικής επιτροπής.

Μετά την επιστολή που έστειλα ν στο συμβούλιο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα και την απάντηση του ΕΣΡ ότι η αξιολόγηση των ειδήσεων ανήκει στο δημοσιογράφο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν εκ νέου με βολές κατά των μελών του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης.

«Οι ανεξάρτητες αρχές δε σημαίνει ότι είναι και ανεξέλεγκτες και πάνω από το νόμο» είπε η Αννέτα Καββαδία , ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής πρότεινε οι ίδιοι βουλευτές να διαπιστώσουν περιπτώσεις από τα μέσα ενημέρωσης πλήρους αποσιώπησης των ειδήσεων που βγαίνουν από την εξεταστική και να επανέλθουν στο εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης με νέα επιστολή.

Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος μάλιστα ζήτησε τα μέλη του εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών για εξηγήσεις ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος προχώρησε ένα βήμα επιπλέον και πρότεινε η επιτροπή να καταγγείλει το ΕΣΡ.

Αντιθέτως οι βουλευτές της νέας Δημοκρατίας και των άλλων κομμάτων είπα ότι δεν μπορεί η επιτροπή να επιβάλει την ιεράρχηση των ειδήσεων στα μέσα ενημέρωσης ούτε η χώρα είναι Σοβιετία για να καπελώνονται οι ανεξάρτητες αρχές.

«Δεν είναι η δουλειά μας να γίνουμε ούτε διευθυντές ειδήσεων ούτε αρχισυντάκτες», ήταν η χαρακτηριστική φράση του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μπουκώρου.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΡ εξεταστική για την Υγεία ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ