Το πραγματικό του όνομα ήταν Μηνάς Κυριακού. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1942 και πέθανε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.
Ιδρυτής δεκάδων επιχειρήσεων, με ενεργή δραστηριότητα στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ανάμεσα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονταν η ιδιοκτησία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και των εκδόσεων ΔΑΦΝΗ Επικοινωνίες. Ηταν επίσης ιδιοκτήτης του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (2004-2009).
Σε ηλικία μόλις 17 ετών ανέλαβε την επιχειρηματική σκυτάλη μιας ναυτιλιακής εταιρείας που ιδρύθηκε με μόνο περιουσιακό στοιχείο μια λάντζα, τις πρώτες δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821. Μετά τις σπουδές του σε Γαλλία και Ελβετία, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1965 και σε ηλικία 23 ετών ιδρύει τη ναυτιλιακή εταιρεία Athenian Tankers Inc με έναν στόλο 4 υπερδεξαμενόπλοιων.
Ο πατέρας του καταγόταν από τα Μέθανα, από οικογένεια με βενιζελικές καταβολές. Η υδραίικης καταγωγής μητέρα του Αθηνά Ρεβίδου ήταν από τον Πόρο και από το δικό της σόι ο Μίνως αντλεί την καταγωγή του από ιστορικά σπουδαίους πολιτικούς προγόνους. Ένας από τους προπάππους του ήταν ο Υδραίος αγωνιστής του '21 και πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει οκτώ φορές πρωθυπουργός της χώρας.
Πρόγονός του ήταν και ο γεννημένος στον Πόρο Αλέξανδρος Κορυζής, ο πρωθυπουργός του δεύτερου έμμεσου «Όχι» στους κατακτητές κατά την περίοδο 1940-1941, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.
Είχε δύο γιους και μία κόρη από τον πρώτο γάμο του. Τον Δεκέμβριο του 2004 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά, με την Ελληνίδα ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου. Το Μάρτιο του 2017 το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιό του λόγω οικονομικών ζητημάτων.
Επαγγελματικές δραστηριότητες
Το 1976 ο Μίνως Κυριακού δημιουργεί δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc. ενώ από το 1981 ο στόλος του αριθμεί 16 πλοία που μεταφέρουν ειδικά χημικά φορτία και βρώσιμα έλαια. Παράλληλα με τις θαλάσσιες μεταφορές με τα πλοία του, που φέρουν σημαία των νησιών Marshall, ο Μίνως Κυριακού επενδύει στην εμπορία με την συμμετοχή του σε φυτείες καρύδας και φοίνικες στην Ινδία και τις Φιλιππίνες.
Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και την αρχή του νέου αιώνα οι εταιρείες του Athean Sea Carries και Athenian Tankers συμμετέχουν σε μεγάλα επιχειρηματικά deals αγορών, προσοδοφόρων μεταπωλήσεων και χτισίματος νέων πλοίων άξιας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το 2004, μετά από αλλεπάλληλες εκποιήσεις ιδιόκτητων πλοίων, θεωρείται ότι αποσύρεται από τη ναυτιλία, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα, με μια εντυπωσιακή κίνηση, επανέρχεται με τη ναυπήγηση στα ναυπηγεία Hyundai τεσσάρων σούπερ τάνκερ, καθένα από τα οποία κοστίζει 127 εκατ. δολάρια. Οταν το 2011 ολοκληρώνονται οι παραδόσεις των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα γίνεται λόγος για «ολική επαναφορά» του Μίνωα Κυριακού στη ναυπήγηση πλοίων.
ΜΜΕ
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1, το αντίπαλον δέος του καναλιού Mega, το οποίο είχε ξεκινήσει 40 ημέρες νωρίτερα.
Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Αν η επιτυχία του καναλιού μετριέται πέραν της επιρροής με ώρες και παραγωγές, τότε στα 27 χρόνια της λειτουργίας του έχει συνολικά παραγάγει πάνω από 220 τηλεοπτικές σειρές, περισσότερες από 150.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και δουλειές για χιλιάδες εργαζόμενους.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 ο Θεόδωρος Κυριακού κέρδισε μέσω του ANT1, σε μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη δημοπρασία που διήρκεσε 65 ώρες και έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μία από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 75,9 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ στις 26 Οκτωβρίου του 2016.
Αθλητισμός
Το 1997 ο Μίνως Κυριακού ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρεια», το οποίο το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.
Η δραστηριότητά του παρέμεινε, έως το τέλος της ζωής του, αμιγώς στα ΜΜΕ και στη ναυτιλία και ποτέ δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή στη διεκδίκηση ή ανάληψη δημόσιου έργου. Το προσωπικό του πάθος με τον αθλητισμό δεν γινόταν για προσωπική προβολή. Χαρακτηριστικά, βάζει από την τσέπη του και με το παραπάνω για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και για να διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2004 έως το 2009. Η δε ενεργός συμμετοχή του στη διοίκηση του ιστορικού Πανελληνίου ΓΣ γινόταν με ανιδιοτελή στόχο την οικονομική βοήθεια του αθλητικού συλλόγου, στον οποίο υπήρξε στο παρελθόν αθλητής.