Αιχμές κατά δικαστικών κύκλων άφησε ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας «μπλόκαρε» τις συνεχείς παρατάσεις που έδινε η διοίκηση προκειμένου να μην παραγράφονται οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν πέραν της πενταετίας, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Σχετικά με την κριτική η οποία γίνεται μετά την έκδοση αποφάσεων για το περιεχόμενό τους, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την έκπληξή του για τον τρόπο που αντιδρούν ορισμένοι δικαστικοί κύκλοι, «σαν να απαιτούν να υπάρξει αφωνία σε όσους έχουν μια αντίθετη άποψη και μια αντίθετη γνώμη».
«Ολοι υφιστάμεθα την κριτική για τις αποφάσεις μας και κανένας δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω κριτικής», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξη στην «Αυγή». «Τελικός κριτής όλων μας είναι ο λαός, ο οποίος μπορεί ν' αξιολογήσει και τις κυβερνητικές προσπάθειες για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται επ' αυτού», πρόσθεσε.
Ο κ. Κοντονής άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ, για τη στάση της στην υπόθεση Noor1, κατηγορώντας τη για επιχείρηση αποσταθεροποίησης τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να ορίσει τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση.
«Η ΝΔ προσπαθεί να αναδείξει παρατυπίες ή παρανομίες, όπως ισχυρίζεται, εκεί που δεν υπάρχουν». «Διότι», σημείωσε, «όλη η διαδικασία κινήθηκε μέσω των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών και κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα στέλεχος της κυβέρνησης επειδή προέτρεψε κάποιον να πει την αλήθεια και να δώσει στοιχεία. Εάν είχε συμβεί κάτι διαφορετικό, βεβαίως, θα υπήρχαν πολιτικές ευθύνες». Είπε ότι «φυσικά και μπορούσε» να το κάνει αυτό ο κ. Καμμένος, όπως και οποιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «γίνεται ιμάντας μετάβασης των απόψεων και των επιδιώξεων οικονομικών συμφερόντων αξιοποιώντας συγχρόνως μια μερίδα του Τύπου που ελέγχουν». «Έχει γίνει όμως συνείδηση στον λαό ότι σε αυτή την υπόθεση η Δεξιά, η Νέα Δημοκρατία, συναγωνιζόταν την ακροδεξιά νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για το ποιος θα εμφανιστεί ως καλύτερος συνήγορος του Γιαννουσάκη στη Βουλή», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση για το αν η υπόθεση του Noor1 και η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του Ευάγγελου Μαρινάκη συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με την είσοδο του επιχειρηματία στην αγορά των media, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Δεν συνδέεται». Και συνέχισε: «Ο Γιαννουσάκης είχε δώσει κάποια στοιχεία. Επόμενο και φυσιολογικό είναι αυτά τα στοιχεία να ελέγχονται. Δεν λέω ότι αυτά που έδωσε ο Γιαννουσάκης είναι αληθή, αν δεν υπάρξει ένα πόρισμα των διωκτικών και των εισαγγελικών αρχών, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν ο Γιαννουσάκης έδωσε αυτά τα στοιχεία και περιήλθαν στις εισαγγελικές αρχές και είχε διαταχθεί η σχετική μελέτη τους και έρευνα, δεν υπήρχαν ζητήματα ΔΟΛ και πλειστηριασμού του ΔΟΛ».
Ακόμη, επεσήμανε ότι ο κ. Μαρινάκης ήταν στον χώρο των media και πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες στον οποίο συμμετείχε, ελέγχει αρκετές εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή του σε ΜΜΕ. «Η προσπάθειά του αυτή είναι πολλαπλώς γνωστή εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί και δεν είναι ηθικά ορθό να ενεργοποιεί τον Τύπο που ελέγχει για να διαμορφώνει καταστάσεις ή να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα βρεθεί στο απυρόβλητο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει».
Πηγή: ΑΠΕ