Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κένσινγκτον- Για τη φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ - iefimerida.gr

Λονδίνο: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου του Κένσινγκτον- Για τη φωτιά στον Πύργο Γκρένφελ

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 15 περίπου μέρες καθυστέρηση, υπέβαλε την παραίτησή του την Παρασκευή ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Αναλαμβάνοντας όπως είπε το δικό του μερίδιο ευθύνης για το θάνατο περίπου 80 ανθρώπων στην τραγωδία της 14ης Ιουνίου, στον Πύργο Γκρένφελ, και εν μέσω βαρύτατων επικρίσεων για τους χειρισμούς του συμβουλίου στην αντιμετώπιση της καταστροφής, ο Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν, αποτελεί πλέον παρελθόν από την αυτοδικοίηση.

«Ως επικεφαλής του συμβουλίου, πρέπει να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί για αυτές τις αποτυχίες», δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν, επικεφαλής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Αποδέχθηκε την κριτική για την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη να αναβάλει μια συνάντηση του συμβουλίου για την καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, όταν μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρακoλoυθήσoυv τις εργασίες, κάτι που υποστήριξε ότι ήταν απαραίτητο για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια έρευνα.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι επέκρινε νωρίτερα την απόφαση να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών το συμβούλιο ενώ η κυβέρνηση όρισε την Πέμπτη έναν δικαστή για να ηγηθεί της έρευνας σχετικά με την πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λονδίνο Γρένφελ πύργος.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ