Κάνει να τρώμε τη φλούδα από το ακτινίδιο - iefimerida.gr

Κάνει να τρώμε τη φλούδα από το ακτινίδιο

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ακτινίδια είναι ίσως ένα από τα παρεξηγημένα φρούτα. Εχουν φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

Μπορεί να είναι η χνουδωτή του όψη ή κάπως ξινή γεύση του που κάνουν πολλούς να μην το προτιμούν. Οσοι, όμως, το αγαπούν ξέρουν πόσο νόστιμο και ωφέλιμο είναι.

Αυτό που δεν ξέρουν, ωστόσο, είναι πως και η χνουδωτή του φλούδα μπορεί να φαγωθεί. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τριπλασιάζοντας την πρόληψη των φυτικών ινών συγκριτικά με την κατανάλωση μόνο του εσωτερικού.

Παράλληλα, η φλούδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ έχει περισσότερο κάλιο από την μπανάνα.

Αν αναρωτιέστε τι γεύση έχει φλούδα, η απάντηση είναι απλή αυτή που έχει και το εσωτερικό φρέσκο και ελαφρώς στυφή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ακτινίδιο φλούδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ