Η κυβέρνηση αναζητά πολιτική ανάσα μέσω της εξόδου στις αγορές - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση αναζητά πολιτική ανάσα μέσω της εξόδου στις αγορές

Στο νέο αφήγημα για επάνοδο της χώρας στις αγορές- έστω και δοκιμαστικά- επιμένει η κυβέρνηση επιχειρώντας να βελτιώσει την εικόνα της που… τσαλακώθηκε ακόμα περισσότερο από τα πολλαπλά ανοικτά μέτωπα των τελευταίων ημερών.

Κατά πληροφορίες, γίνεται υπογείως και με άκρα μυστικότητα, ανταλλαγή απόψεων παρουσία του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο. Πηγές με καλή γνώση των συνομιλιών σχολιάζουν στο iefimerida ότι στην παρούσα φάση αναζητούν «την καταλληλότερη τακτική εξόδου στις αγορές» και συμπληρώνουν ότι «δεν έχουν όλοι αποκρυσταλλωμένη άποψη» ως το πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος.

Ωστόσο, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου για δοκιμή «ακόμα και μέσα στον Ιούλιο». Προκειμένου να σταλεί το σήμα της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, ώστε να «κλειδώσει» η προοπτική εξόδου από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.

Μήνυμα από Τσίπρα
O πρωθυπουργός από το συνέδριο του economist ανέφερε πως «τώρα η Ελλάδα δε θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής».

Μάλιστα, εμφανίστηκε υπέρμετρα αισιόδοξος ότι «η Ελλάδα δε θα αναζητήσει το καλοκαίρι του 2018 πιστωτική γραμμή στήριξης με νέες δεσμεύσεις, δηλαδή ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο για να αποχαιρετήσει το πρόγραμμα, αλλά μετά την απόφαση της 15ης Ιούνη, είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει καθαρά και θα αποχαιρετήσει οριστικά τα μνημόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορές κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ