Χανιά: Στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο - iefimerida.gr

Χανιά: Στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κλειστό γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής μεταφέρθηκαν οι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, που εντοπίστηκε βόρεια της Κρήτης, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο οδηγήθηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας και από εκεί οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, όπου θα παραμείνουν.

Oπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, πρόκειται για 105 άνδρες, 12 γυναίκες και 3 παιδιά, εκ των οποίων οι 3 άνδρες, ουκρανικής καταγωγής, φέρονται ως διακινητές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, προορισμός των μεταναστών ήταν η Ιταλία.

Από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, 9 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Στον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής βρίσκονται γιατροί και εθελοντές για την παροχή φροντίδας, ενώ την σίτισή τους έχει αναλάβει ο Δήμος Χανίων.

Την φύλαξη των μεταναστών ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η διαδικασία της ταυτοποίησης τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ